08 juli 2007

Idioter och andra

BMW gör säkert bra bilar, de har i alla fall haft en strålande utveckling under de senaste tjugo åren och de kan ta bra betalt för sin produkt. Personligen anser jag att det är knarklangarbilar.

Nu har BMW tagit sin allra minsta bil, den Golf-liknande 1-serien och gjort den till en coupé. Varför? Vem i hela världen vill ha en minicoupé? Vem vill ha en liten, svindyr bil som försöker efterlikna en stor svindyr bil?

Idioter kommer alltid att finnas. Idioter med pengar kommer alltid att finnas. Idioter som köper idiotiska bilar kommer också alltid att finnas. Men de idioter med pengar som lägger ett enda öre på detta bilmissfoster tar idiotin till nya svindlande höjder.

De borde inte släppas in i en bilhall utan förmyndare och en röd näsa och stora skor.

Det kan ju också vara så att marknadsfolket hos Baader Meinhof Wagen har hittat ett kundsegment som enbart består av idioter som andra tillverkare struntat i och som inte kunnat tillfredsställa sina lustar sedan de slutat direktimportera Oldsmobile och andra amerikanska as. Men en sådan idioti kan jag förstå, USA har alltid lockat vissa, oavsett vilket skräp som kommer därifrån. Men denna coupé ...

Att jag sedan fortsätter läsa den bilblogg som i princip enbart skriver om denna bil kanske säger en del om undertecknad.







Inga kommentarer: