14 februari 2008

Vabb is in the air

En och en halv vecka av sprudlande arbetsglädje har i dag stött på patrull i form av vabbande, men det är trots allt skönt att vara igång och att dagis funkar bra.

Nu börjar livet! (se upp för fallande föremål och sladdande bilar ...)

Jag har börjat fundera en del på den kommande cykelsäsongen. Vättern är ju redan klar men det vore kul med en liten uppvärming runt Siljan helgen före (just det, före. Innan är en konjunktion och ska inte användas här). I augusti kan det bli ett lopp runt Jylland och då har jag klarat av de nordiska länderna och kan förvänta mig ett litet diplom ...

Vi hade visning på lägenheten igår och jag hoppas verkligen att den blir såld efter lördagens visning, att röja en lägenhet som man bor i kan jämföras med att dra in magen när man passerar snygga tjejer på stranden. Det tar på krafterna, men fint blir det.

2 kommentarer:

David Lundström sa...

Från TT-Språket:
"Före är en preposition. Innan är en tidskonjunktion. Före föregår substantiv, innan följs av verb. Således heter det: Före avresan, men innan hon reste.

Noteras kan dock att uttryck som innan kvällen och innan jul är djupt rotade i det svenska språket varför en benhård kategorisk regeltillämpning inte är att rekommendera."

I princip har du rätt, men ingen språkvårdare skulle banna dig om du använde konstruktionen "helgen innan".

Unknown sa...

"I princip", det är bara Johannes som kan anse att det skulle vara ett användbart argument i detta sammanhang.