29 juni 2008

Kom inte hit, ni luktar skit!

Det mesta som kan sägas om FRA-lagen är nog redan sagt men det som förvånat mig mest – förutom att så många är besvikna på s.k. liberaler, ett begrepp som varit urholkat rätt länge – är att man fäste så stor tilltro till centerpartiet. Centern har aldrig varit liberalt, de må ha tagit bort rashygienen ur partiprogrammet men det är fortfarande ett parti för bönder och landsbygd och därigenom antiliberalt t.o.m. ur ett borgerligt perspektiv.

Fredrik Federley valde nog parti efter karriärmöjlighet snarare än ideologi och jag hoppas innerligt att hans patetiska snyftande i talarstolen avlägsnar honom ur Riksdagen 2010, men hans hyckleri är bara symptomatisk för lejonparten av det ”liberala” Sverige. Jag är mer överraskad av Birgitta Olssons feghet.

Maud Olofsson lyckades dölja över den värsta lagårdslukten vid förra valet, men centern är inte ett liberalt parti, personlig integritet är inte viktigt för dem (inte kriget mot terrorismen heller). Centern vill bevaka att EU:s jordbruksstöd hamnar rätt, att kossorna ska få fortsätta fisa bort polarisen och att bönderna ska få fortsätta övergöda Östersjön.

Vi får se om något annat parti vill ha Federley när han upptäcker detta.

1 kommentar:

Unknown sa...

http://www.folkpartiet.se/

De kallar sig fortfarande "Liberalerna". Att banka igenom FRA-lagen som liberal är väl ungefär som att en vänsterpartist skulle rösta för en utförsäljning av sjukhusen.