02 november 2007

November Coming Fire


Bäst just nu:


1. Stasiland av Anna Funder. Utmärkt reportagebok om de vanliga människor som drabbades av DDR-diktaturens absurditeter. Det är lätt att skratta åt "arbetsgruppen för tallrikens återfinnande" när en Stasi-tjänsteman plockat med en prydnadstallrik från sitt kontor eller när en östtysk rockstjärna får besked av Stasi att hans grupp plötsligt "inte existerar längre" eftersom regimen störts av deras musik. Men Funder lyfter också fram vanmakten och kränkningen som det enorma övervakningssamhället innebar för den enskilde medborgaren (DDR hade ungefär en angivare per 63 invånare - när tyskarna genomför proletariatets diktatur så gör man det minsann ordentligt) och hur både angivare och offer försöker leva vidare med det förflutnas bojor skavandes runt svullna lemmar.


2. Bilresa till Skåne och tre nybrända skivor, bl.a. The Band. Dessutom med nya vinterdäck, så alla som hoppats på snö - det blir inget, bara värmebölja hela helgen.


3. Salsiccia till lunch.



Sämst just nu:

CDON, nu och för alltid. Jag har beställt av dem två gånger och båda gångerna har det strulat och lett till långa mejlväxlingar med deras kundservice, något som i och för sig har sin tjusning men nu får det vara nog.


Handla aldrig hos cdon.com, de vill inte ha dig som kund. De hatar dig!

Inga kommentarer: