01 november 2007

Snakes of Christ

Det kanske säger mer om programmets lyssnarskara än om den allmänna opinionen men Ring P1 svämmar verkligen över av människor som "oroas" av enkönade äktenskap. Ring P1 ackompanjerar Einars förmiddagsgröt men jag funderar på att gå över till P4.

Polarisen smälter, Irak slits i stycken, civila slaktas i Burma och Facebook utnyttjar användare med slavkontrakt! Trots allt elände i världen så skrämmer homosexuellas önskan att gifta sig så många. Det talas om moraliskt förfall och att detta är så talande för en civilisations undergång; en man menade att homosexuella som vill vara så speciella borde rata äktenskapet som alldeles för tråkigt och konventionellt och senast idag jämförede en herre homosexualitet med nekrofili och pedofili men tyvärr slarvade den annars duktige Tomas Tengby bort smashläget.

Det som är mest talande för dessa moralens självutnämnda väktare - förutom deras ålder - är att de i det längsta håller på vad de egentligen tycker. De hatar homosexuella men vet att det inte är okej att säga det och att det dessutom rimmar illa med deras kristna tro. Av argumentationen finns endast vaga påståenden om att "det inte kan vara bra" eller att "man måste dra gränsen någonstans" samt att det "normala" är äktenskap mellan man och kvinna. Med denna argumentation kan man ju lika gärna säga att förr, då homosexualitet var förbjudet, då hade vi slaveri, världskrig och pest medan vi idag har både homosexuella par, färgteve och sjukförsäkring.

Programledarna för Ring P1 borde demaskera dessa dårfinkar eller stoppa dem redan i telefonslussen. Det leder ingen vart att låta dessa mala på i alla evighet medan både programledare och lyssnare vet vad det egentligen handlar om: ett klart och tydligt avståndstagande för männsikors lika värde. Dessutom tycker jag inte att det är en viktig samhällsfråga heller: låt domedagsprofeterna samlas vid Ale stenar för att invänta jordens undergång och Messias återkomst. Där kan de tillsammans med Stanley Sjöberg et contortes diskutera äktenskapets helgd och det fasansfulla jeansmodet (både trasiga och hängande!). Det är skillnad på att inte kunna förstå och på att inte vilja förstå.

Jag vill inte ha dem i mitt kök.

3 kommentarer:

David Lundström sa...

Jag tycker att du gör det bra som orkar lyssna på programmet. Ring P1 är det bästa argumentet för en fascistisk samhällsordning eftersom det så tydligt illustrerar att vissa människor inte borde få rösta.

Unknown sa...

Debatten som sådan bör vara ointressant. Låt dom bara gifta sig som alla andra (båda vill och av kärlek) och sluta lägg ner tid och pengar på detta tjafsande.

Anonym sa...

Hohoho... Jag får numera skavsår i öronen av Ring P1s malande klagomur. Nej, jag har bytt till P3 på mornarna, funkar att lyssna på med ett halvt öra- men det jobbiga är ju att då måste man byta kanal så fort "P3 nyheter" börjar. Ofta vet man inte om det är just P3s ungdomsnyheter eller om det är "Nyheter på lätt svenska" man lyssnar på. Snart börjar kanske Spraydio sända sin julkanal- till min glädje och mina kollegorns fasa. Hehe!